Windows way to Digital Learning……


Service ‘MSExchange Transport’ failed to reach status ‘Running’ on this server.

While installing Exchange Server 2010 SP2 on Windows 2008 R2  in a LAB environment got the error during installing the HUB Transport role.

Ex2010 sp2 error

Resolution:

  1. Open ADUC (Active Directory Users and Computers)
  2. Navigate to the Built-in Container, select the Administrators group, goto the properties
  3. Click members tab to check  “Exchange Trusted Subsystem” is added, if not, add it.
  4. Check whether IPv6 is ennable in NIC properties, also disable IPv6 through registry editor.
  5. Open the registry editor using regedit.exe
  6. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters
  7. In the details pane, click New, and then click DWORD (32-bit) Value.
  8. Type DisabledComponents, and then press ENTER.
  9. Double-click DisabledComponents, and then type ffffffff in Hexadecimal or 4294967295 in Decimal.
  10. Reboot the server, rerun the Exchange setup.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: